07 -Fråga svampexperten

Vilka svampar är dessa?

2018-10-22 09:35 #0 av: Loka03

Hej!

Jo det är så att jag har en uppgift i skolan om svampar. Och jag skulle hitta svampar och inspektera de. Men jag vet inte vilka sorter jag hittade och tänkte att ni kunde hjälpa mig.
Tack i förhand! :)

Anmäl
2018-10-22 10:10 #1 av: JazzBass

Låna en bra och tjock bok på biblioteket om svampar. Din lärare har ju knappast önskat att du ska fråga okända personer på nätet om hjälp utan att du ska ta reda på saken själv från säkrare källor. Men...  den första är en flerårig ticka av nåt slag och antagligen oätlig. Den andra påminner lite om en storvuxen kantkremla, men svårt att säga bara utgående från en bild. Kan alltså vara fel gissat... Den tredje är en sopp av nåt slag, möjligtvis örsopp, grynsopp, pepparsopp eller nån annan sort jag inte är van att plocka. (Sådana brukar jag har dålig koll på). Den fjärde är möjligtvis nån slags ticka liksom den första, och den femte har jag verkligen ingen aning om.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-10-22 10:56 #2 av: Loka03

# 1 ok tack! Bra tips, jag gillar dock böcker mer än att leta/fråga på internet. Så detta kommer jag inte att använda som källa i min uppgift. Jag tänkte bara om det var så att svamparna var ovanliga eller väldigt enkla att känna igen. Men som sagt så kommer jag naturligtvis använda riktiga och bra källor. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.