Annons:
Etikett04-vanliga-matsvampar
Läst 13652 ggr
[AltGr]
2018-03-19 11:50

Rosa Champinjoner

Hej!
Jag köpte häromdagen champinjoner i affären.
Men när jag skulle skiva upp dom så upptäckte jag att svamparna hade en rosa nyans invändigt, och var inte alls så gråa som dom brukar vara.
Jag frös in dom och har inte vågat röra dom sen dess 😉
Så jag undrar om det är normalt att champinjoner är rosa och om dom är ätbara?

Annons:
JazzBass
2018-05-29 15:35
#1

Inte mycket aktivitet vid den här sajten längre tydligen. 😮 Svarar ändå.

 Champinjonernas skivor/sporer har en rosa nyans i början för att sedan blir brunsvarta när svampen "mognar". Odlade butikschampinjoner kan man lita på.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Tant Grön
2018-06-15 13:09
#2

Blir väl mer fart på sajten när svampen börjar komma. 🙂

Upp till toppen
Annons: