Annons:
Etikett13-tillredning-förvaring-av-svamp
Läst 6089 ggr
Sjuttan
8/16/17, 5:48 PM

Rensa Smörsopp?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Kan någon säga hur man rensar Smörsopp? Att man rensar bort skräp på foten är ju klart. Och man drar väl av det klibbiga "skalet"? Men sedan, äter man resten? Alltså stekt förstås. Aa.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

Annons:
tlover
8/16/17, 6:27 PM
#1

Skär av foten i höjd med strumpan, dra av hattskinnet (enklast är om man halverar men inte helt igenom så man kan dra i svamparna istället för skinnet). Om du inte redan halverat så halverar du (minst) så att det inte är larver.

Enklast är det att rensa i skogen då den visst ska kunna färga av sig.

Förväll (utan extra vatten) och stek sen när vätskan kokat in eller torka (jag gör alltid det senare)

l'm back

Sjuttan
8/16/17, 6:29 PM
#2

Varm tack! Sätter igång genast!

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

Sjuttan
8/16/17, 8:17 PM
#3

Fixat! Men hiskeligt kletigt! Ligger i kastrull nu. Man kör väl förvällningen tills all vätska kokat in. Tack igen för hjälpen.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

tlover
8/16/17, 8:19 PM
#4

#3 Japp först sen kan man tillsätta fettet

l'm back

Sjuttan
8/16/17, 9:49 PM
#5

Väntar med att steka till i morgon. Får vila i kylen över natt. Ska bli jättekul att få känna smaken.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

Tant Grön
8/17/17, 11:19 AM
#6

Jag brukar ta bort porlagret som är under också. 

Smörsopp är väldigt god och en bra blandsvamp. God i paj….🤤

Annons:
Sarafiaklara
8/17/17, 7:55 PM
#7

Jag brukar ta bort hatthuden och porlagret om det blivit gult. Jag skär inte bort foten om den ser bra ut. Sen delar jag svamparna i bitar och steker dem.

Sjuttan
8/17/17, 10:14 PM
#8

Aha #6 o #7. Tack för även era tips.

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting".
Oscar Wilde.

unbreakable8
9/11/17, 8:01 AM
#9

Mums, smörsopp är min favorit, liksom karlJohan . En delikatess tycker jag.  Har själv hittat lite i år.

Upp till toppen
Annons: