Min styvfar fick i sig vit flugsvamp för tre år sedan. Han trodde det var en champinjon, ovan svampplockare som han var och hon som var med honom trodde också att det var en champinjon.
De trodde först att de antingen fått magsjuka eller blivit matförgiftade av hamburgaren de ätit tidigarr på dagen. Men då de började få väldigt ont i magen och det rann ur båda ändarna och de började bli uttorkade sökte de runt lite på symtomen på nätet och kom fram till att det nog var vit flugsvamp de ätit. Det blev en resa till akuten där det togs en massa prover och tester, ekg, leverfunktion, njurfunktion osv, samtidigt som de blev fullproppade med kol och andra mediciner. För min styvfar gick allt bra, han fick vara kvar på sjukhuset i 3dar för observation.
För kvinnan gick det lite värre, hon fick en allergichock mot medicinerna, så hela hon svullnade upp och fick väldigt svårt att andas, så de fick hjälpa henne med det. Njurarna och levern tog också stryk (fast pga svampen), hur det gick sen vet jag inte då de delade på sig kort därefter, allt jag vet är att hon fick vara kvar på sjukhuset i 2veckor.
Nej, jag har aldrig fått i mig giftsvamp, för jag äter bara svamp om jag vet att den som plockat den kan sin hobby. Så det blir mest svamp jag plockat själv, men även från mamma eller hennes ex.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Jag har inte fått i mig giftig svamp, men jag upptäckte att jag fick magont av trattkantareller, men om man först förväller och sköljer lite så går det bättre och använder du torkad svamp, låt svampen svälla i en kopp, häll bort vattnet/skölj innan användning. Då gick det bra.
Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.