Annons:
Etikett07-fråga-svampexperten
Läst 6786 ggr
Ulla
2014-08-24 18:40

Kan man äta brödticka?

Jag har för mig att någon här skrivit att de plockar och äter brödtickan. Själv brukar jag inte ta den, har hört att den inte smakar gott. Någon här som har erfarenhet av brödtickan?

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Annons:
[TanatosNyx]
2014-08-24 18:55
#1

Utmärkt som blandsvamp, att fylla ut med alltså. Ensam är den kanske ingen hit. Undvik gammelsvamparna, dom är beska.

(finns inga giftiga tickor, de som är oätliga är bara hårda)

Ulla
2014-08-24 21:09
#2

Okej! Kanske törs jag testa nästa gång det är ont om svamp i skogen. 🙂

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

TinaNordberg
2014-08-25 19:34
#3

Brödtickan är perfekt som inlagd i ättiklag som man lägger in sill.

Jag skivade svampen ca 5mm skivor.

Kokade i saltat vatten ca 10 min.

Släng kokvattnet, om svampen fortfarande är bäsk koka en gång till i 10 min, släng vattnet

Blanda till 3+2+1- lag.

Tillsätt kryddor man gillar, jag tog rosepeppar, koriander frön, lagerblad.

En annan med krondill och senapsfrön. Lite skaldjursstuk.

En till, rödlök och kryddpeppar så blir det sill utan sill.

Kryddorna ska inte kokas.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Ulla
2014-08-26 20:43
#4

Tack för recepten! Det känns litet konstigt med inlagd svamp, men jag ska absolut testa nu när jag vet hur man gör.😃

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

TinaNordberg
2014-08-27 20:48
#5

Obs att vill man spara inläggningen mer än ett par veckor bör svampen koka i lagen ca 5 min.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Upp till toppen
Annons: