2010-08-04 15:49 #0 av: [marion69]

Nu börjar dom flesta svampar dyka upp i våra skogar. Ju mera regn desto bättre förutsättningar är det för att vi ska få ett bra svamp-år.

2004_09_08_8.jpg

 

Vissa av oss är erfarna svamplockare och är ute i skogarna så mycket som möjligt, andra plockar lite då och då när chansen ges.

Den vi plockar mest av är alla kantarellsorterna; vanlig gul kantarell, trattkantarell och rödgul trumpetsvamp. En bra svamp att bland ut med är blek eller röd taggsvamp och tickor.

När sopparna dyker upp så kommer dom i många olika former och färger. Dom flesta soppar är ätliga, förutom ett fåtal. (Som vi ska ta upp i artikel om soppar senare)

Det finns svampar som man kan förväxla med giftiga svampar och man bör alltid ha med sig en svampbok ut i skogen om man inte är en erfaren svampplockare.

Har du råkat glömma svampboken hemma, så kan du alltid ta med dig den hem och jämföra och läsa och du kan även ta en bild och fråga vår svampexpert (som tillträder snart i detta forum).

Hur svampläget ser ut i Sverige beror på så klart hur mycket det regnat i olika länsområden, men som det ser ut just nu, så ser det ut som att det kan komma att bli ett bra svampår!

 

Välkommen att bidra med din kunskap om svamp till detta forum!