09 - Svampbilder

vilken svamp är detta ?

2015-09-25 16:44 #0 av: stocken62

hej !

här kommer en till,,som jag undrar över,,växte en ännu större bredvid !

Anmäl
2015-09-27 20:03 #1 av: stocken62

Anmäl
2015-09-27 23:42 #2 av: Tant Grön

Någon slags riska. Kanske mandelriska?

Anmäl
2015-09-28 22:54 #3 av: TinaNordberg

Ja det är mandelriska. Jättegott för den som gillar skaldjurssmaken.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2015-10-04 06:13 #4 av: Elisabeth A

Åh, mandelriska alltså! Såg ett helt gäng såna och tyckte att de luktade så gott, men osäker som jag blev vågade jag inte plocka. Kanske törs nästa gång :) smakar den skaldjur? Luktar ju mycket godare... (är vegetarian!) några tillagningsförslag?

Anmäl
2015-10-04 21:34 #5 av: TinaNordberg

Den blöder ofta rikligt med vit saft, som luktar sill, skaldjur. Doften går inte att ta fel på.

Den bör tillagat med lång kok/stektid ca 20 minuter då den är riktigt hårdsmält.

Den kan tillagas på många sätt, mina smaklökar säger: stek i smör på ganska svag värme så det inte blir allt för brunt ca 10 min. Slå på grädde, creme fraice låt småputtra ca 10 min. Klipp i dill. Gott till pasta gärna färsk eller bakpotatis. Även till varma mackor.

Förvälld svamp går bra att frysa i täta påsar annars luktar det sill i hela frysen :)

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2015-10-05 19:14 #6 av: Elisabeth A

Det där med sillen låter oroväckande Illamående kanske håller mig till de svampar jag brukar plocka... 

Anmäl
2015-10-05 20:18 #7 av: Zepp

Mums.. smakar som inlagd sill!Förskräckt

Tänk dig en svampsås till din älgstek.. där gör sig sillsmaken rätt bra! Galen

Nämenaltså.. soppar kan man i princip äta och de är lätta att lära sig.. men man får nog vara finne för att uppskatta riskor och kremlor.. vilka de för övrigt lär ha saltat in, när det begav sig förr i tiden!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-10-05 21:29 #8 av: Tant Grön

Saltade riskor, urvattnade och stekta är jättegott. Fast mandelriska har jag inte provat, gillar inte sill.

Anmäl
2015-10-05 21:31 #9 av: Zepp

Är det lika gott som Memma så avstår jag tills vidare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.