2014-09-08 10:33 #0 av: JazzBass

Hej!

Tänkte fråga hur ofta ni äter av svampen ni plockat och konserverat?  (Torkat, förvällt och fryst in, saltat in osv..)

Jag har själv varit rätt dålig på att använda mig av svampen jag konserverat, borde bli bättre på det. Det kan gå flera månader utan att jag använder något jag plockat i skogen, men däremot har jag frekvent köpt färska champinjoner i butiken, ironiskt nog... Traditionellt har jag sällan hittat några större mängder då jag bara plockat några få olika arter typ kantarell, trattisar och taggsvamp, samt svart trumpetsvamp om jag hittat, och har velat spara svampen till mer speciella tillfällen (som ändå inte dyker upp). Lipar Men i år har jag plockat klart fler olika sorters svampar, och har avsevärt större mängd i förvar för vintern. Så jag ska försöka skärpa mig nu. Minst en gång i veckan ska jag sikta på. Glad

Finns det för övrigt några risker med att äta svamp för ofta? Svampar lär ju vara bra på att absorbera miljögifter, och igår läste jag att champinjoner (främst vilda?) som gulnar kan innehålla rätt höga halter av kadmium varför så man ska undvika äta dem i för stora mängder. Men annars? Finns det nåt standardsvar på frågan?