07 -Fråga svampexperten

Kan man äta brödticka?

2014-08-24 18:40 #0 av: Ulla

Jag har för mig att någon här skrivit att de plockar och äter brödtickan. Själv brukar jag inte ta den, har hört att den inte smakar gott. Någon här som har erfarenhet av brödtickan?

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-24 18:55 #1 av: [TanatosNyx]

Utmärkt som blandsvamp, att fylla ut med alltså. Ensam är den kanske ingen hit. Undvik gammelsvamparna, dom är beska.

(finns inga giftiga tickor, de som är oätliga är bara hårda)

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-08-24 21:09 #2 av: Ulla

Okej! Kanske törs jag testa nästa gång det är ont om svamp i skogen. Glad

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-25 19:34 #3 av: TinaNordberg

Brödtickan är perfekt som inlagd i ättiklag som man lägger in sill.

Jag skivade svampen ca 5mm skivor.

Kokade i saltat vatten ca 10 min.

Släng kokvattnet, om svampen fortfarande är bäsk koka en gång till i 10 min, släng vattnet

Blanda till 3+2+1- lag.

Tillsätt kryddor man gillar, jag tog rosepeppar, koriander frön, lagerblad.

En annan med krondill och senapsfrön. Lite skaldjursstuk.

En till, rödlök och kryddpeppar så blir det sill utan sill.

Kryddorna ska inte kokas.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2014-08-26 20:43 #4 av: Ulla

Tack för recepten! Det känns litet konstigt med inlagd svamp, men jag ska absolut testa nu när jag vet hur man gör.Skrattar

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-27 20:48 #5 av: TinaNordberg

Obs att vill man spara inläggningen mer än ett par veckor bör svampen koka i lagen ca 5 min.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.